Almanların otomobil markası tercihlerinde çok milliyetçi bir tutum sergiledikleri herkesçe malum. Öyle ki, ülkenin sokaklarında gezerken bir Mazda’ya denk gelme ihtimaliniz Ferrari’den daha düşüktür. Almanya pazarı yerli Opel, BMW, Mercedes-Benz ve Volkswagen markaları tarafından domine edildiği için Mazda gibi Japonyalı üreticilere pek fazla hareket alanı kalmıyor. Ancak yine de her ülkede olduğu gibi Almanya’da da Mazda hayranları yok değil. Öyle ki, Walter Frey ve ailesi bu tutkuyu müzeye dönüştürme kararı almış bulunuyorlar.

Evet, Almanya’nın Augsburg şehrinde açılan ve Mazda tarafından da kabul gören bir müze, şirketin Japonya dışındaki ilk müzesi olma ünvanına sahip oldu. Uzun süre galericilik yapan Walter Frey ve onun iki oğlu tarafından hayata geçirilen müzede 100’den fazla klasik Mazda modeli yer alıyor. Eski ve geniş bir ahır göz alıcı Mazda modellerinin sergilendiği, dileyen turistlerin yalnızca 5 € karşılığında giriş yapabileceği bir müzeye çevrilmiş. Bu yılın Mayıs ayından beri kapıları halka açık.

Müze fikrini hayata geçiren Walter Frey, dünya çapında yalnızca 800 adet üretilen Roadpacer AP modelini de müzeye yerleştirmiş. K360 isimli üç tekerlekli kamyonet modeli de göze çarpan bir diğer model. Şirketin Japonya dışında kurduğu ilk fabrikada üretilen yeşil renkli 1960 model Pathfinder XV-1 diriliğinden hiçbir şey kaybetmeden günümüze ulaşmayı başarmış. Hem asker, hem de polisler tarafından tercih edilen model 9 kişiye kadar taşıma kapasitesine de sahipti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version