İki kez dünya şampiyonu olan Fernando Alonso, önümüzdeki 2019 sezonunda Formula 1‘de yarışmayacağını duyurdu. McLaren takımında yarışan sürücü aldığı kararı bugün kamuoyuyla paylaştı.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bu muhteşem spor dalında geçirdiğim 17 yılın ardından nihayet benim için değişim ve ilerleme zamanı geldi. Tüm bu inanılmaz sezonların her bir dakikasından keyif aldım. Bana bu keyfi yaşatan herkese yeteri kadar teşekkür edemeyeceğimin farkındayım” dedi.

Peki, şimdi ne olacak?

Hayranlarını hayal kırıklığına uğratan bu gelişmenin ardından Alonso’nun gelecekte ne yapacağı, neyle meşgul olacağı da merak konusu haline geldi. Alonso bu soruyu “Bu sezon halen daha yarışmam gereken birkaç grand prix yarışı var. Bunlara her zamankinden daha fazla tutku ve adanmayla katılacağım. Geleceğin neler getireceğini ise hep birlikte göreceğiz. Hayatımın en mutlu günlerini yaşıyorum ama yeni maceraları keşfetmeye de devam etmem gerek” diye cevapladı.

Bu arada Alonso’nun resmî Twitter hesabından da F1’e yapacağı veda ile ilgili bir video yayınlandı. Aşağıdan izleyebilirsiniz.

McLaren cephesinden açıklama geldi

Alonso’nun yarıştığı McLaren takımının patronu Zak Brown ise “Fernando yalnızca McLaren için değil, Formula 1’in de saygı değer bir temsilcisiydi. Bu sporla meşgul olduğu 18 yıl boyunca jenerasyonunun güvenilir bir yarışçısı olduğunu kanıtladı ve Formula 1’in zengin tarihindeki yerini aldı. Herkesin bazı değişiklikler yapma zamanı gelebilir, görünüşe göre Fernando da sezon sonununu bunun için seçmiş bulunuyor” dedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version