Dünyanın bir numaralı e-ticaret platformu Amazon’un kargo teslimatlarında droneları kullanacağına ilişkin haberleri mutlaka okumuşsunuzdur. Her ne kadar şuan için bu hizmet pek yaygınlaşmış olmasa da, e-ticaret devi birkaç seneden beri sahip olduğu kargo uçağı filosuyla ürün teslimatı gerçekleştiriyor.

Amazon, ABD gibi uçsuz bucaksız bir coğrafyada satın alınan bir ürünü sadece 2 gün içinde kapıya teslim etmeyi ise ancak bu filo yardımıyla başarabiliyor. Şimdilerdeyse dev firma, filosunu 10 adet yeni Boeing 767-300 kargo uçağını daha dahil ederek genişletti.

2016 yılında başlamıştı

Bundan 3 sene kadar önce, 2016 yılında kargo uçağı satın almaya ve bu yolla kargo teslimatlarını gerçekleştirmeye başlayan Amazon günde inanılmaz yüksek miktarlarda kargo işliyor.

Gelişmiş algoritmalar ve yazılım araçlarıyla rota planlaması yapan, yük kapasitesini hesaplayan Amazon günde binlerce kargonun çıkış işlemini gerçekleştiriyor.

İsim değişikliğine gittiler

Son olarak Amazon Air ismini Primer Air olarak değiştiren şirketin filosundaki kargo jet sayısı 50’ye kadar yükseldi.

20 farklı havalimanına uçuş gerçekleştiren Amazon, bu sayede ABD’nin neredeyse her yerine sadece 2 gün içinde ürün teslim edebiliyor.

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yayınlayan Amazon, içinde bulunduğumuz 2019 yılında Fort Worth Alliance Havalimanı‘nda bölgesel bir dağıtım merkezi kuracağını açıkladı. Keza 2021 yılında da buna benzer bir merkezin Cincinnati/Northern Kentucky Uluslararası Havalimanı‘nda açılması planlar dahilinde. Bu sayede kargo dağıtım işlemlerinin çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version