Mercedes-Benz’ın performans odaklı geliştirilen modellerinde tercih ettiği alt markası AMG, ABD’deki toplam Mercedes satışlarının yüzde 10’unu oluşturmayı başardı. Lüks araç sektöründeki payını her geçen gün artırmayı başaran Mercedes-Benz’in AMG markası aynı zamanda bu yıl 50. yaşını da kutluyor.

ABD’den gelen satış rakamları tatmin edici

Kasım ayına kadar 2017 toplamı satış rakamlarına baktığımızda AMG model satışlarının yüzde 50 artışla 30 bin 116 adete ulaştığını görüyoruz. Aynı dönemde Mercedes’in toplam lüks model satışı yüzde 2’lik düşüşle 302 bin 43’e sabitlendiği açıklandı. Öte yandan 2016’da toplam 23 bin 261 adet satılan AMG modelleri, Mercedes’in ABD’deki lüks araç satışlarının yüzde 6.8’ini teşkil ediyordu. Bu yıl söz konusu oran yüzde 10’a kadar yükseldi.

Yükselişin sebebi: AMG 43

Mercedes’in bu yıl satışa çıkardığı AMG 43 serisi, geçen yıla kıyasla AMG satışlarını yükselten en büyük etken. Performansı daha da yükseltilen ve tamamen el işçiliğiyle imal edilen motorlara sahip olan bu modeller ABD’deki yüksek hız ve kalite tutkunlarının ilgi odağı olmuş durumda.

Gelecek yıl AMG 53 serisini ABD’de satışa sunmaya hazırlanan Mercedes-Benz, aynı zamanda 2018’in sonuna doğru E-class coupe ve convertible modelinin yanı sıra GLE crossover modelini de piyasaya sürecek. Baştan aşağıya yenilenen AMG serisi modeller ise 2019’da görücüye çıkacak.

2015’ten itibaren ABD genelinde AMG performans merkezleri açmaya başlayan Mercedes-Benz, önümüzdeki yıl bu sınıftaki showroom sayısını 90’a tamamlamayı da hedefliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version