Okuyucularımızın birçoğunun bileceği üzere teknoloji devi Apple, otonom yani sürücüsüz otomobil geliştirmek için uzun süredir çalışmalarına devam ediyor.

Bir dönem Apple’ın bizzat kendi markasını taşıyan arabalar üreteceği iddiası gündeme gelmişti, ancak ortaya çıkan son haberler şirketin gerçek otomobil üretmektense sürücüsüz arabaların arkasındaki teknolojiyi geliştirmeye daha çok ilgi gösterdiğine işaret ediyor.

iPhone satışları düşünce kemer sıkıldı

Fakat işler Apple için pek de yolunda gidiyor gibi değil. En azından Lynx Equity Strategies analistleri KC Rajkumar ve Jahanara Nissar‘ın Cult of Mac’e verdiği demeç bu yönde.

iPhone satışlarında düşüş eğilimine girilmesinin ardından Apple’ın diğer projelere ayırdığı bütçede kesintiye gitmesi söz konusu. Tahmin edin bu projelerin başında ne geliyor? Doğru bildiniz, otonom araç geliştirme projesi.

Proje çöpe mi atıldı?

Apple eksenli haberleriyle bilinen Cult of Mac‘te yer alan analizde “Bundan bir ay kadar önce, Aralık ayında Apple’ın asıl işi olmayan otonom sürüş programı gibi çeşitli faaliyetler için bütçe kesintisine gittiğini yazmıştık. Elde ettiğimiz son bilgiler, CES etkinliğinde yaptığımız tartışmalar, söz konusu programın tamamen tasfiye edilmiş olabileceğini gösteriyor” cümlelerine yer verildi.

Gerçekten de Apple’ın sürücüsüz otomobil geliştirme projesinin tam bir keşmekeşe döndüğü doğru. Ancak programın tamamen sona erdirilmesi çok ciddi bir iddia, üstelik teyide muhtaç. Hal böyle olunca her zaman için temkinli yaklaşmakta fayda olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version