Aralarında Uber, Didi Chuxing ve General Motors gibi markaların bulunduğu birçok kuruluş AR-GE faaliyetlerini sürücüsüz otomobiller üzerine yoğunlaştırmış durumda. Yeni nesil bu teknolojilerle yakından ilgilenen bir diğer şirket ise, ABD’li teknoloji devi Apple. Bugüne dek kamuya açık bir şekilde sürücüsüz otomobil geliştirdiğini açıklamayan şirket, çalışmalarını sessiz sedasız yürütmeyi tercih ediyor.

En büyük üçüncü otonom araç filosuna sahip

Bugün elde ettiğimiz veriler ise Apple’ın kayıt altına alınmış 55 adet otonom araca sahip olduğuna işaret ediyor. Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi‘nden (DMV) alınan bilgiye göre 2018’in başında Apple’ın sürücüsüz otomobil sayısı 27 idi. Geçen sene ise bu rakam yalnızca 3 olarak kayıtlara geçmişti.

Tüm bunlar Apple’ın Kaliforniya genelinde en büyük üçüncü otonom araç filosuna sahip olduğunu gösteriyor.

Waymo’yu geride bıraktı

Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi’nin paylaştığı verilere bakacak olursak, Apple’ın toplamda 51 araca sahip olan Waymo’yu solladığı da görülebiliyor. General Motors ise birincilik koltuğunu 104 araçla koruyor.

Toplamda ise 53 ayrı şirketin sürücüsüz otomobillerle trafiğe çıkabilmek için gerekli izinleri aldığı belirtildi. Güvenlik amaçlı otonom arabalarda direksiyon başında duracak olan sürücülerin sayısı ise bin 573 olarak kayıtlara geçti. Genel olarak ise Kaliforniya’da izin alan otonom araç sayısı 409.

Şu aşamada Kaliforniya DMV, tamamen otonom araçların trafiğe çıkmasına izin vermiyor. Güvenlik prosedürleri gereği direksiyonun gerisinde her zaman için bir insan sürücünün bulunması şart koşulmuş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version