ABD’nin Florida eyaletine bağlı Parkland şehrindeki bir okula düzenlenen silahlı saldırıda 17 kişinin ölmesi, vatandaşların NRA’ya (National Rifle Association, Ulusal Tüfek Birliği) yoğun tepki ve boykot çağrısında bulunmalarına yol açtı.

Ülke genelinde oldukça güçlü bir lobicilik ağına sahip olan ve kongrede de hatırı sayılır miktarda destekçinin gücünü arkasına alan NRA, üyelerine çeşitli araba kiralama firmalarından indirim fırsatları da sunuyordu. Ancak artan boykot çağrılarının ardından birçok büyük firma, NRA ile olan indirim programlarına son vermeye karar verdi.

İşte NRA’ya boykot uygulayan firmalar

Dünyanın en büyük rent a car firmaları arasında gösterilen Enterprise, Hertz ve Avis Budget grubu artık NRA ile anlaşmalarını sonlandırma kararı almış bulunuyor. Enterprise sözcüsü Business Insider’a gönderdiği e-postada “26 Mart tarihinden itibaren NRA’ya sunduğumuz indirim programını askıya alıyoruz” dedi.

14 Şubat tarihinde Marjory Stoneman Douglas lisesine gerçekleştirilen saldırı, ABD genelinde silahlanmanın kontrol altına alınması çağrılarının yükselmesine sebep oldu. Bilindiği üzere ABD’nin kuruluş anayasasının ikinci maddesi, vatandaşların silahlanma hakkını kanunla koruma altına alıyor. Parasını veren herkes tam otomatik taramalı tüfek satın alabiliyor.

Bir darbe de bankadan geldi

Geçtiğimiz salı günü First National Bank, NRA markalı Visa kredi kartlarının yenilenmeyeceğini açıkladı. Reuters’te yer alan habere göre bankanın sözcüsü Kevin Langin, “Müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda NRA ile ilişkimizi yeniden gözden geçirmek zorunda kaldık” dedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version