Kanadalı bisiklet markası ve Astana Pro Takımı‘nın sponsoru Argon 18 ile Almanya menşeli otomobil devi Mercedes Benz lüks bisiklet modelleri geliştirmek üzere güçlerini birleştirdi. Üretim bandından inen ve üzerinde meşhur Mercedes Benz yıldızını taşıyan gümüş renkli bisiklet modelleri bu işbirliğinin ilk meyvesi olarak görücüye çıktı.

Her ne kadar bisikletle otomobiller birbirinden çok farklı ulaşım araçları olsa da, geçmişte de iki farklı aracın üreticilerinin ortaklaşa hareket ettiğine şahit olmuştuk. Mesela Bianchi ile Ferrari, Specialized ile Mclaren, Storck ile Aston Martin arasındaki işbirliği buna örnek gösterilebilir. Keza Cervélo ile Lambourghini‘nin de ortak bazı çalışmaları söz konusu olmuştu.

Bisikletin parçaları gayet kaliteli

Son olarak bu listeye Argon 18 ile Mercedes de katıldı. Basitçe “Mercedes-Benz Style Endurance Bike” adını taşıyan bir model geliştiren iki şirket, lüks ve ihtişamlı duran bu bisiklette yüksek kaliteli parçalar kullanmaktan çekinmemiş. Ultegra Di2 versiyon FSA Trimax 40 karbon jantlar bunun en büyük göstergesi.

Gümüş renkli karbon çerçeveye ek olarak şok emici işlevi üstlenen ve kontrolü kolaylaştıran ön süspansiyonlar ise cabası.

Fiyat bilgisi henüz verilmedi

Her ne kadar şu aşamada Argon 18 ile Mercedes Benz’in ortak geliştirdiği bisiklet modelinin fiyat bilgisi gün yüzüne çıkmamış olsa da, çok pahalıya mal olacağını kestirmek güç değil. Ancak 2018 yılının sonbahar aylarından itibaren satışa sunulması beklenen model, iki firma arasındaki işbirliğinin ilk ve tek sonucu olarak kalmayacak, yeni modeller de müşterilerin beğenisine sunulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version