Aston Martin, 2019’un sonlarına doğru temelleri yeni atılacak olan otomobil fabrikasında SUV üretimine başlayacağını resmen doğruladı. Lüks SUV modeli gerek boyutları, gerekse tasarımıyla Aston Martin’in 2015 yılında Monterey‘de tanıttığı DBX Konsept modeliyle benzer özelliklere sahip olacak.

DBX‘in ilk kez tanıtıldığı günden bu yana lüks SUV segmentinde birçok farklı model rekabet etmeye başladı ve pazar iyice genişledi. Şimdilerde pazarda rekabet eden dişli modellerin arasında Lamborghini Urus, Rolls-Royce Cullinan ve Bentley Bentayga gibi araçlar yer alıyor. Aston Martin’in bu segmentte ne denli başarılı olacağını ise zaman gösterecek.

Galler’de yeni bir fabrika kurulacak

Haberin girişinde bahsettiğimiz üzere Aston Martin’in yeni SUV modellerini üreteceği fabrika, Birleşik Krallık’a bağlı Galler’in St. Athan şehrinde inşa edilecek. Daha önce Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan merkezde bulunan üç eski uçak hangarı birleştirilecek ve böylece yeni fabrika hayata geçirilecek.

Bölge istihdamı desteklenecek

Bu fabrikanın kurulmasıyla birlikte Aston Martin bünyesindeki personel sayısına yaklaşık 1,000 yeni işçi daha dahil edilecek. Gaydon ve Newport Pagnell‘le beraber St. Athan’daki üç fabrikayla bölgenin istihdam edilmesi sağlanmış olacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Aston Martin’in başkanı ve CEO’su Andy Palmer, “St. Athan’daki fabrikamızda kaydettiğimiz ilerleme gayet memnun edici. Ekibimiz fabrikanın kurulumuyla ilgili ciddi bir aşama kaydettiler. Fabrikadaki ilk yönetim kurulu toplantımızı da gerçekleştirmiş bulunuyoruz” dedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version