Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren Aston Martin’in CEO’su Andy Palmer’e görevden el çektirildiği haberi gündeme bomba gibi düştü. Reuters’e demeç veren ismi gizemli bir kaynak Palmer’in yerine Mercedes-AMG’nin CEO’su Tobias Moers’in atanacağını öne sürmüştü. Bugün ise Aston Martin’den yapılan açıklamayla haber teyit edildi.

Lüks otomobil üreticisi e-posta yoluyla gönderdiği açıklamada yönetim ekibiyle ilgili değerlendirme yaptıklarını söylemiş, ancak Palmer’in durumuyla ilgili bir açıklama yapmamıştı.

Basın mensuplarına yapılan son açıklamada 54 yaşındaki Mercedes-AMG CEO’sunun İngiltere’nin Warwickshire şehrine bağlı Gaydon’da bulunan Aston Martin genel merkezindeki görevine 1 Ağustos itibariyle başlayacağı belirtildi.

Philipp Schiemer ise Mercedes-AMG’nin yeni CEO’su oldu.

Hiç kimse henüz yorum yapmış değil

Alman otomobil grubu Daimler, Aston Martin’in yüzde 5’lik hissesini elinde bulunduruyor. Mercedes-AMG, motorlarıyla İngiliz lüks otomobil markasına tedarik hizmeti sağlıyor.

Aslına bakılırsa bu kararın alınacağı tahmin ediliyordu. Bundan bir süre önce The Financial Times gazetesinde Aston Martin’in liderlik tahtı sarsılan CEO’su Palmer’in görevden ayrılacağı haberi yer almıştı.

Salgın yüzünden işler bıçak gibi kesildi!

Gizli ajan James Bond’un kullandığı arabalarıyla akıllara kazınan Aston Martin, 2018 yılının Ekim ayından bu yana borsada değer kaybediyor. 107 yaşındaki eski İngiliz lüks otomobil markası, 2020 yılının ilk çeyreğinde dev zarar açıkladı. Koronavirüs salgını nedeniyle ise satışlar neredeyse 3’te 1 oranında düştü.

Bu kötü gidişatı durdurmak için yeni SUV aracını tanıtan ve farklı segmentte boy göstermeye çalışan marka, halen daha seri üretime başlayabilmiş değil. Ocak ayında şirket nakit ihtiyacını karşılamak için Kanadalı milyarder Lawrence Stroll’e yüzde 20 hissesini 263 milyon dolar karşılığında satmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version