Aston Martin 2021 model DB11 V8 modelinin yeni ve sınırlı sayıda üretilecek bir versiyonunu görücüye çıkardı. 2021 Aston Martin DB11 V8 Shadow Edition adını taşıyan ve sadece 300 adet üretileceği açıklanan araba, tüm dünyayla aynı anda İngiltere’de satışa sunulacak. Coupe ve volante olmak üzere iki farklı tasarımla müşterilerin beğenisine sunulacak olan arabalar, sadece Shadow Edition versiyonlarında bulunacak bazı özelliklere de ev sahipliği yapacaklar.

Bu özelliklerden kısaca bahsetmek gerekirse 20 inç büyüklüğündeki parlak siyah jantlar, cilalanmış siyah krom hava kanalları, yine siyah renkli Shadow Edition logosu, siyah Alcantara derisinin kullanıldığı spor direksiyon ve obsidyen siyahı deri iç döşemeyi sıralayabiliriz.

Opsiyonel olarak sunulacak bir diğer pakette ise aracın tavanında parlak siyah renk tonunu kullanma seçeneği mevcut. Aracın dışında ise altı farklı renkten herhangi birini seçebilmek mümkün olacak. Alıcılar fren kaliperlerinin renklerine dahi karar verebilecekler. İç döşemede kullanılacak ipliğin rengi de yine tercihe açık bırakılmış.

4.0 litrelik çift turbolu V8 motoruyla direkt enjeksiyon yöntemini kullanarak 503 beygirlik muhteşem bir güç çıkışı elde eden Shadow Edition, üretilen bu gücü 8 ileri otomatik şanzıman aracılığıyla tekerleklere aktarıyor. Karbon fiber tahrik aksi kullanma yoluna giden Aston Martin, aracın ABD geneli perakende satış fiyatını 222 bin 600 dolar olarak belirlemiş.

Muhtemelen Türkiye’de satışa sunulmayacak olan araba ABD şartlarında dahi inanılmaz pahalı. Ancak gerek motoru, gerekse görünümüyle aracın bir şaheser olduğu söylenebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version