İngiltere menşeli açık arttırma şirketi Bonhams, Goodwood Hız Festivali kapsamında düzenlenen özel bir etkinlikte türünün son örneği Aston Martin DB4 GT Zagato ‘2 VEV’ modelini rekor fiyata sattı. 10 milyon 81 bin 500 Sterlin’e satılan araba yeni sahibine teslim edildi.

Bugüne dek Avrupa kıtasında gerçekleştirilen bir açık arttırma ile satılan en pahalı araba olma ünvanı böylelikle 1961 Aston Martin ‘MP209’ DB4GT Zagato‘ya geçti. Alıcı ise ismini gizli tutmayı tercih eden Avrupalı bir koleksiyoner.

Konuya ilişkin Bonhams sözcüsünden demeç alan Telegraph muhabiri, sözcünün “Biz bu satıştan ötürü çok mutluyuz, aracı satın alan aile de çok mutlu” değerlendirmesinde bulunduğunu kaydetti.

Sadece 18 tanesi hayatta

Orijinal DB4 GT Zagato‘lardan bugüne dek toplamda 19 adet üretildi. Bu modellerden 18’i günümüzde hayatta, yürüründe herhangi bir sorunu olmadan kullanılabiliyor. Modelin isminde yer alan “VEV” ibaresi özel modifiye şirketinin olağanüstü işini temsil ederken, DP209 da sadece 3 tane üretilen ultra hafif DB4 GT Zagato’larda kullanılıyor.

Henüz yeni satılan DB4 GT Zagato‘nun inanılmaz kondisyonda olduğunu da not düşmekte fayda var.

Başka modeller de satıldı

Bonhams’ın açık arttırmasında sadece Aston Martin’in rekor fiyata satılan nostaljik ralli aracı yer almadı. 583 bin 900 Sterline satılan 1960 Ferrari 250 GT PF Coupe, Tulip Rally’de sınıfının şampiyonu olan 1954 AC Ace Roadster ve 1977 model Porsche 911S gibi modeller inanılmaz fiyatlarla yeni sahiplerine teslim edildiler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version