Aston Martin modellerinde kullanılan “DB” ibaresinin ne anlama geldiğini bilmiyorsanız, bugün yeni bir bilgi daha öğreneceksiniz demektir. DB kısaltması isminin baş harflerinden oluşan David Brown adındaki sanayici, İngiliz spor otomobil üreticisi Aston Martin’in sahibiydi.

İş adamı ilk kez DB2 modeliyle 1949 yılında düzenlenen Le Mans yarışını ilk sırada bitirmeye çalışmış ancak bunda başarılı olamamıştı.

Aradan geçen 10 yılın ardından dünyanın en prestijli 24 saatlik yarışını 1959’da DBR1 ile Carroll Shelby ve Roy Salvadori kazandı. İkinci DBR1 de Paul Frere ve Maurice Trintignant tarafından sürülüyordu.

60 yıllık bu muhteşem zaferi kutlamak için Aston Martin, Q by Aston Martin markasıyla DBS Superleggera‘nın özel bir versiyonunu geliştirdi. DBS 59 adı verilen bu göz alıcı güzellikteki yeni ve nadir model, bundan 60 yıl önce pistin tozunu atan nostaljik modeli andıran renk ve hatlara ev sahipliği yapıyor.

Aston Martin’le özdeşleşen “Yarış Yeşili” rengine boyanan aracın bronz renkli detayları sık sık klasik yarış otomobilini çağrıştırıyor. Aston Martin ve Superleggera etiketlerinin yanı sıra ön ızgara çerçevesi ve fren kaliperleri parlak sarı renge boyanmış. 27 inç büyüklüğündeki jantlar ise hoş bir zıtlık oluşturması için bronz rengini taşıyor.

Arka bagaj kapağının üzerindeki spoylerde ise DBR1’in şasi ve motor numarası yer alıyor. Yine bronz renkteki bu detayın yanı sıra aracın tavanında parlak renkli siyah karbon fiber kullanıldığını görüyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version