İngiliz spor otomobil üreticisi Aston Martin, Birleşik Krallık’a bağlı Galler’de yeni bir fabrika açtı. Son zamanlarda düşüş gösteren hisse değerini arttırması beklenen bu yeni girişim sayesinde marka, DBX isimli SUV modelinin üretimini gerçekleştirmeye kısa süre içinde başlayabilecek.

Hatırlanacağı üzere Aston Martin, DBX’i henüz geçtiğimiz ay tanıtmıştı. Arabanın potansiyel alıcı kitlesi ise kadınlardan oluşuyordu. Ancak Avrupa kıtası genelinde yaşanan ekonomik daralma, Brexit süreciyle başlayan ve hala daha devam eden ekonomik belirsizlikler alıcıları daha temkinli davranmaya itmiş gözüküyor. Bu gibi olumsuz etkenler bir araya gelince DBX’ten umduğunu bulamayan Aston Martin, yeni fabrika ile bir sıçrama kaydetmeyi umuyor.

Birçok farklı segmentte boy gösterecek

Şirketin CEO’su Andy Palmer, basın mensuplarına verdiği demeçte “Yaptığımız bu açılış, firmamızın geleceğe yönelik planları için önemli bir kilometre taşını oluşturuyor. Bu, uluslararası bir lüks marka olan pazarın birçok segmentinde varlık gösterme niyetimizin de bir göstergesi” değerlendirmesinde bulundu.

Güney Galler’deki Cardiff şehrinde kurulan St Athan fabrikası, 106 yaşındaki markanın ikinci otomobil fabrikası olma özelliğine de sahip. İngiltere, Gaydon’da bulunan fabrikada ise hala üretime devam ediliyor.

Hisse değerleri hızla çakılmıştı

Geçen sene Ekim ayında uluslararası otomobil pazarının genel olarak yaşadığı talep düşüklüğü nedeniyle borsada işlem gören hisseleri yüzde 75 oranında değer kaybeden Aston Martin, elektrikliye dönüş trendini de şuan için ıskalamış gibi gözüküyor. Rakibi diğer lüks markalar model gamlarını peyderpey çevre dostu motorlu hale dönüştürmeye başlamış durumdalar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version