İngiliz lüks spor otomobil markası Aston Martin, ilk SUV modeli DBX’in test ve kalibrasyon çalışmalarına meşhur Nurburgring pistinde devam ediyor. Toplam uzunluğu 20.8 kilometre olan pistte test edilirken casus kameralara yakalanan DBX’in kabin içi de ilk kez bu test esnasında görüntülendi. Lüks SUV modelinin iç dizaynı şuan için tamamlanmış değil, ancak yine de genel bir fikir sahibi olmamızı sağlayabilir.

Dışarıdan baktığımız zaman DBX’in görünüm itibariyle daha önce fotoğrafları paylaşılan prototiplerden pek de bir farkı olmadığını söyleyebiliriz. Fakat görünen o ki aracın iç tarafında da kat edilmesi gereken uzun bir mesafe var. En azından henüz tamamlanmamış olan merkez konsol bunu gösteriyor.

Alman üreticiden mi tedarik edildi?

Tasarımıyla Mercedes Benz’in MBUX araç içi eğlence sistemini andıran dev bir ekran konsola konumlandırılmış, ancak Aston Martin’in bu ekranı doğrudan Mercedes’ten tedarik edip etmediği hakkında kesin bilgi sahibi değiliz. Fakat iki ekranın birbirine çok benzediği kesin.

Sıkı durun, çünkü DBX’in Mercedes modelleriyle benzerliği sadece bu ekranla sınırlı değil. Vites değiştirmeye ve eğlence ekranını kontrol etmeye yarayan kolçak hizasındaki yuvarlak butonlar da Mercedes’ten aşina olduğumuz çizgileri taşıyor.

Anahtarı bile Mercedes’ten

Elektrikli koltukları hizalamak için kullanılan düğmeler de keza aynı şekilde, Mercedes’i andırıyor. Daha da dikkat kesilip kontağa takılmış olan anahtara bakarsanız, Alman üreticinin üç noktalı yıldızını görebilmeniz bile mümkün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version