İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin’in giriş seviyesi spor araba modeli Vantage, otomobillere az buçuk ilgi duyan hemen herkesin hayallerini süslemeyi başaran bir model. Günümüzün dijital dünyasında Aston Martin Vantage sahip olduğu zengin lüks opsiyon kataloğu ve özelleştirme seçenekleriyle öne çıkıyor. Öyle ki dileyen Vantage müşterileri araçlarının renginden tutun, kabin içi döşemelerine ve sahip olacağı teknolojiye gönüllerince karar verebiliyorlar.

Aston Martin’in bu noktada hayli geniş bir kataloğa ev sahipliği yaptığını söyleyebiliriz. Sadece koltuk derilerinin değil, işlemelerde kullanılacak ipliğin rengine dahi müdahale edebilmek isteyenlerin eşsiz bir Vantage’a sahip olmalarına imkân sağlıyor.

Peki dünyanın en çok arzulanan otomobil modellerinden birisi nasıl üretiliyor, hiç düşündünüz mü?

Welt isimli belgesel kanalı bu sorunun cevabını merak etmiş ve İngiltere’deki Aston Martin fabrikasına giderek Vantage modelinin üretim safhasını kayıt altına almış. Siz de 49 dakika uzunluğundaki belgeseli hemen aşağıdan izleyerek Vantage’in banttan inişinin her bir aşamasına şahitlik edebilirsiniz.

Şasi üzerine kaporta bileşenlerinin eklenmesi, aracın boyanması ve testlerinin gerçekleştirilmesi gibi tüm süreç bu 49 dakikalık belgesele sığdırılmış.

Bu arada bilmeyenler için belirtelim: Bugün satın alabileceğiniz en pahalı lüks ve performans odaklı coupe modelleri listesinde ilk sıralara oynayabilecek Vantage’in motoru, Mercedes – AMG’nin en tecrübeli mühendisleri tarafından tasarlanıyor. Sahip olduğu 4.0 litrelik V8 motorun ürettiği 503 beygir ZF 8 ileri otomatik şanızman aracılığıyla akslara gönderiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version