İngiliz lüks spor otomobil üreticisi Aston Martin, Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen araç sahipleri için hoş bir jest yaparak garanti sürelerini uzatma kararı aldığını duyurdu. Konuya ilişkin şirketten yapılan açıklamada karantina döneminde garantisi biten arabaların garanti süresinin uzatılacağı bilgisi paylaşıldı.

Keza evinden çıkamadığı için aracının periyodik bakımını kaçıran müşterilerin iyi niyet garantisi de devam edecek.

Çin’de daha farklı bir politika izlenecek

14 Mart tarihinden sonra biten veya önümüzdeki haftalarda bitecek olan tüm garantilerin süresi 30 Haziran 2020’ye kadar uzatılmış durumda. Ancak Çin’de yaşayan Aston Martin kullanıcıları için durum biraz daha farklı. Sokağa çıkma yasaklarını diğer tüm ülkelerden daha önce uygulamaya başladığı için Çin’deki müşterilerin garanti süresi uzatılırken 1 Ocak tarihi baz alınacak.

Bayiler biriken talebi karşılamakta zorlanabilir

İşin kötü tarafı şu ki, garanti süreleri uzatılsa dahi Aston Martin yetkili servislerinin biriken tamir ve bakım işlerine yetişememe durumu söz konusu. Çalışanlarını eve gönderen veya en iyi ihtimalle yarı zamanlı çalışmaya başlayan servisler, karantina dönemi sona erdikten sonra birikecek talebi karşılamakta zorluk çekecek gibi duruyorlar.

Bu duruma cevap olarak Aston Martin, COVID-19 nedeniyle aksayan servis hizmetlerinden müşterilerin en az zararla etkilenmesi için çalıştıklarını söylüyor. Açıklamanın devamında hayatın aşama aşama normale dönmesiyle birlikte Aston Martin sahiplerinin en yakın yetkili serviste araçlarını yüzde 100 orijinal yedek parçalarla bakım yaptırabilecekleri belirtildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version