Aston Martin, araç testlerini gerçekleştirmek için kullandığı pistler arasına İngiltere’deki meşhur Silverstone‘u da dahil etti. Bilindiği üzere Silverstone, İngiltere Grand Prix yarışlarında kullanılan mükemmel bir pist. Bundan böyle pist, Aston Martin araçlarının test ve geliştirme lokasyonu olarak da hizmet verecek.

Şirket bünyesinde çalışan mühendisler henüz prototip aşamasında olan araçların test edilmesi, şasi dinamikleri ve yüksek hızlarda manevra kabiliyetini ölçümleme gibi kategorilerde Silverstone pistinden faydalanmayı umuyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Aston Martin’in Başkanı ve CEO’su Dr. Andy Palmer, “Aston Martin ve Lagonda markalarının büyümesi için yatırımda bulunuyoruz. Dinamik test ve geliştirme süreçlerinde artık Silverstone’u da üs olarak kullanacak olmamızdan ötürü çok memnunum” dedi.

Her gerçek performans markasının ihtiyacı

Lüks otomobil üreticisinin Araç Geliştirme Birimi’nin başındaki isim Matt Becker de “Her bir gerçek performans aracı üreticisi, referans olarak kullanacağı piste ihtiyaç duyar. Bana kalırsa Silverstone’dan başkası da bize uymazdı. Yeni jenerasyon Aston Martin’leri geliştirmek için bu pist en mükemmel istasyon” değerlendirmesinde bulundu.

Aston Martin’in Silverstone’da üs kurması ile şirketin İngiltere’deki aktif pist sayısı 10’a çıkmış oldu. Üstelik şirket Silverstone’un yanı sıra yeni kurulan Londra ofisinde etkinlikler ve buluşmalar için gerekli alanın bulunduğu da not düşüldü.

Bu arada Aston Martin, ilk SUV modelini geliştirmek üzere 2022 yılı itibariyle 5 bin işçi çalıştırmayı hedefliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version