İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin, gösterişli coupe modeli Vantage‘i tanıtalı bir yıl kadar oldu. Şimdilerdeyse bu aracın bir üst modelinin önümüzdeki aylarda piyasaya sürüleceği bilgisi resmî olarak açıklandı.

Victoria şehrinde düzenlenen bir basın toplantısında Avustralyalı otomobil dergisi Car Advice‘a açıklamalarda bulunan şirketin CCO’su Marek Reichman, roadster modelinin tamamlandığını teyit etti. Hala daha bazı testlerin tamamlanması gerekiyor elbette, ancak aracın resmî tanıtımı 2019’un son aylarına doğru kesin olarak gerçekleştirilecek.

‘Bu kadar güç roadster için fazla!’

Bu gerçekten iyi bir haber. Ancak kötü haber şu ki, aracın V12 versiyonu muhtemelen şirketin ajandasında yer almıyor, en azından şuan için. Vantage‘in fazladan dört silindirli versiyonu hakkındaki görüşleri sorulan Reichman bunu çok arzu ettiğini, ancak bu kadar yüksek performanslı bir motorun roadster modeli için fazla olacağını belirtti.

Aston Martin tutkunları tarafından çokça beklenen manuel şanzıman seçeneğine ilişkin de bir açıklama yapmaktan kaçındı. Alıcılar şimdilik sekiz ileri otomatik vitese mahkum durumdalar.

Coupe modelindeki V8 motor kullanılacak

Her ne kadar ufukta V12 motor görünmüyor olsa da Aston Martin Vantage Roadster modelinde coupe versiyonunda kullanılan çift turbolu 4.0 litrelik V8 motorun yer alacağı kesin. Mercedes AMG orijinli bir motor olan bu güç ünitesi 503 beygirlik muhteşem bir performansa sahip.

Tavanı olmayan coupe modeline kıyasla daha ağır olması beklenen roadster modelinin 0’dan 100 km/s’ye çıkışı biraz daha uzun sürebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version