Aston Martin’in 007 James Bond filminde kullanılan DB5 Goldfinger modelini hatırlamayanımız yoktur. Her beyefendinin hayallerini süsleyen bu muhteşem araba şimdilerde yeniden üretim bandına girmiş durumda.

Aradan geçen 50 yıla rağmen Aston Martin çok sevilen ve ikonik hale gelen bu modeli baştan aşağıya yeniledi. Ortaya ise göz alıcı güzellikteki yeni DB5 Goldfinger Continuation çıkmış oldu. James Bond film serisinin yapımcısı EON Productions ile işbirliği içinde geliştirilen araba, dünyanın en meşhur modeli olarak kabul ediliyor.

Bond-vari ekipmanlara ev sahipliği yapıyor

DB5 Goldfinger modelini ayrıcalıklı kılan en önemli özelliği, James Bond filmlerinde gördüğümüz özel silah ve ekipmanlara sahip olması.

Mesela kovalamaca esnasında ortadan kaybolmak için kullanılabilecek duman salgılama sistemi, yere yağ dökme sistemi, ön ve arkada değişebilen plakalıklar filmde kullanılan arabada mevcuttu.

Yenilenen DB5 Goldfinger Continuation modelinde de bu özellikler aynen mevcut. Arka cam kurşun geçirmez, ön tamponda ise iki adet taramalı tüfek yuvası mevcut. Yine ön ve arkada boynuzu andıran, ajan Bond’un arabalara çarpıp hasar vermesini sağlayan demirler de yerini almış durumda.

Alüminyum gövde panelleri ve yarı çelik şasi üzerine yükselen DB5 Goldfinger motoruyla da sahibini tatmin etmeye aday. 4.0 litrelik altı silindirli 290 beygirlik bir motora ev sahipliği yapan arabada 5 ileri ZF manuel şanzıman ve mekanik diferansiyel kullanılıyor. Aston Martin bu arabadan sadece 25 adet üretecek ve her birini 3.4 milyon dolar ücretle satacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version