Çıkışı merakla beklenen süper otomobil Valkyrie’ye ilişkin detaylı teknik veriler İngiliz üretici Aston Martin tarafından nihayet açıklandı. Cosworth tarafından üretilen 6.5 litrelik V12 motora ev sahipliği yaptığı öğrenilen arabanın toplamda 1,160 beygir gücünde olduğunu öğrenince hayret etmemek elde değil.

Çift motora ev sahipliği yapıyor

11 bin 100 RPM devir göstergesi olan arabanın yapımında ise birçok farklı performans şirketinin emeği var. Red Bull Gelişmiş Teknolojiler, Cosworth, Rimac ve Integral Powertrain Ltd. bunların başında geliyor. Aracın güç ünitesini bu üçlüyle beraber hazırlayan Aston Martin, emisyon kısıtlamalarıyla uyumlu bir motoru ortaya çıkarmayı başarmış gözüküyor.

Valkyrie’nin içten yanmalı 6.5 litrelik müthiş V12 motoru 1,000 beygir gücünde. Öte yandan Rimac ve Integral Powertrain Ltd.‘nin üretmiş olduğu hibrid sistem de 160 beygir üretiyor, bu sayede aracın toplam beygir gücü değeri 1,160’a kadar çıkabiliyor.

“Sokak için üretilmiş bir yarış arabası” tanımı klişe sayılabilir, ancak Valkyrie’yi tam manasıyla karşılıyor doğrusu.

Bir üst paketi mevcut

Bu arada Valkyrie’nin AMR Track Performance Pack isimli bir üst opsiyonunun bulunduğunu da belirtmekte fayda var. Ancak bu aracı satın alacak zengin kişilerin arabayı hiçbir zaman trafiğe açık yollarda süremeyeceğini akılda tutmak gerek.

Piste uygun bu versiyonda aracın gövdesi daha yüksek performans için optimize edilirken titanyum fren kaliperleri, magnezyum jantlar ve farklı süspansiyon ayarlarıyla Aston Martin sadece 150 adet üretilecek ve 3.2 milyon dolara satılacak olan performans canavarı Valkyrie’nin pistte yüzde 8 daha hızlı hale gelmesini sağlayabiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version