Süper spor otomobil geliştirmek sanıldığı kadar kolay değil. Arabanın sadece dış görünümüne ağırlık vermek hiçbir zaman yeterli olmuyor çünkü. Güzel gözüktüğü kadar motoru da güçlü olmalı, hele ki sesi kesinlikle tatmin edici olmalı. İngiliz butik spor otomobil üreticisi Aston Martin görünüşe göre tüm bu kriterleri karşılamakta kararlı. Valhalla adını verdiği yeni nesil süper spor modeli için yeni bir turboşarjlı V6 motor tasarlayan şirket, bu motorun sesini duyabilmemizi de paylaştığı son video ile mümkün kıldı.

Aston Martin’in bu zamana dek kullandığı 3.0 litrelik motorun yerini alacağı belirtilen yeni nesil güç ünitesi ilk kez Valhalla modelinde karşımıza çıkacak. Ancak ilerleyen dönemde diğer Aston modellerinde kullanılması da söz konusu olacak. İşin güzel tarafı şu ki bu motor hibrid ve plug-in hibrid güç ünitelerinin bir parçası olarak da kullanılabilecek. Yani gelecekte daha da sıkılaşması muhtemel emisyon düzenlemeleriyle tamamen uyumlu olacak.

TM01 adı verilen motor Aston Martin tarafından dyno üzerinde test edilmiş. Hemen aşağıda bu test esnasında kaydedilmiş, motorun sesini de duyabileceğiniz video yer alıyor.

Çok yüksek performanslı olmasına rağmen Euro 7 standartlarıyla tamamen uyumlu olacağını öğrendiğimiz motorun sesi gerçekten tatmin edici güzellikte. Yeni çıkacak olan Valhalla’nın ardından Aston Martin bu güç ünitesini başka modellerde de tercih edecek. Kim bilir, bu modellerden bazıları elektrikli veya hibrid de olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version