İngiliz lüks spor otomobil markası Aston Martin, yeni roadster modelini kamuoyuna duyurdu. Vantage Roadster adını taşıyan bu araç, tamamen sürücü odaklı tasarlanmış olmasıyla öne çıkıyor. Üstün performansını 4.0L çift turbolu V8 motora borçlu alan arabanın 500 beygir güce sahip olduğunu da belirtmekte yarar var.

Üstü çok hızlı açılıp kapanıyor

Öte yandan V8 motora 8 ileri otomatik ZF şanzımanın eşlik ettiği belirtiliyor. Tüm bu harika kombinasyonun olumlu bir neticesi olarak araç 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.7 saniyede çıkabiliyor. Keza yapabileceği en yüksek hız ise 305 km/s olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Üstü açılıp kapanabilen Vantage Roadster modelinde kullanılan düzenek ise kesinlikle çok başarılı. Öyle ki arabanın Z şeklindeki tavanı 7 saniyeden kısa bir süre içinde açılıp kapanabiliyor.

Sürücüsünü mest edecek!

Aston Martin’in açıklaması modelde en hızlı tam otomatik açılır tavanın kullanıldığı yönünde. Kullanılan mekanizmanın çok hafif olması ise cabası. Aracın toplam ağırlığına sadece 60 kilogram kadar etki eden bu mekanizma ile Vantage Roadster dinamik bir sürüş deneyimini ve Coupe modelinden aranan sportif karakteri sürücüsüne vaat edebiliyor.

Dinamik denge kontrolünden tutun, elektronik arka diferansiyele kadar birçok üst düzey güvenlik önlemlerine ev sahipliği yapan Roadster modelinin Sport, Sport+ ve Track olmak üzere 3 farklı sürüş modu bulunuyor. ABD genelinde 161 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılacak olan modelin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise belirsiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version