Dünyanın en hızlı süper spor otomobillerini üreten Bugatti’nin Atlantic modelini çok az kişi tanıyor. 1930’lu yıllarda pistlerin tozunu atan Type 57 SC Atlantic’den ismini alan bu araba, Veyron ve Chiron’un yanında giriş seviyesi Bugatti GT olarak pazardaki yerini alacaktı.

Aslına bakılırsa Type 57 SC’nin gerçek mirasçısı olarak ultra-lüks ve özel La Voiture Noire’u aday gösterebilmek mümkün. Ancak tasarım çizgileri orijinal modele çok benzeyen aracın 16.7 milyon Euro’luk fiyatı çok yüksek. Hal böyle olunca insanlar Bugatti Atlantic, Jean Bugatti’nin şaheseri olarak nitelendirilebilecek Type 57 SC Atlantic’lerin mirasçısı olarak görülüyor.

Type 57 SC Atlantic modelleri 1936 ila 38 yılları arasında üretilmiş olduğu için günümüzde altın veya pırlantadan bile değerli durumdalar. Döneminde dünyanın en hızlı ve güzel otomobili olarak görülen araç, 1930’lu yıllarda kesinlikle zamanının ilerisindeydi. Nitekim gerçekleştirilen son açık arttırmalardan birinde eşine az rastlanan Atlantic tam 113 milyon dolara alıcı buldu.

2+2 koltuğa sahip

Günümüzün Atlantic modeli ise Bugatti’nin giriş seviyesi modeli olarak pazarda konumlanmaya hazırlanıyor. La Voiture Noire’da olduğu gibi W16 motoru arkada taşımak yerine Type 57’deki gibi önde planlayan Bugatti mühendisleri, bagaj taşıyabilmek için gerekli alanı açmış. Keza 2+2 koltuk dizilimine sahip olması da aracı aile babaları veya sosyal kişilere uygun hale getirmiş.

Şuan için seri üretime hazır bulunmayan Atlantic günün birinde benzinli, hibrid ve elektrikli motor seçenekleriyle uygun fiyatlı bir Bugatti sahibi olmak isteyenlere hitap edeceğe benziyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version