Audi, çıkışı merakla beklenen e-tron Quattro tamamen elektrikli SUV modelinin lansmanını ertelemek zorunda kaldı. Bu duruma gerekçe ise lüks Alman otomobil üreticisinin CEO’su Rupert Stadler‘in tutuklanması gösterildi.

Normalde Tesla’nın Model X ismini taşıyan aracına rakip olarak piyasaya sürülmesi planlanan araç, 30 Ağustos‘taki Audi Summit etkinliğinde tanıtılacaktı. Ancak otomobil sektörünü şoke eden tutuklama kararının ardından etkinlik takvimlerden silindi.

Audi gövde gösterisi yapacaktı

Henüz belirsiz bir tarihe ertelenen etkinlikte Audi adeta gövde gösterisi yapacak, elektrikli SUV modelinin yanı sıra ulaşmış olduğu tüm teknolojik başarıları da katılımcılara sergileyecekti. Ancak Brüksel’de düzenlenecek olan etkinlik Rupert Stadler‘in 18 Haziran tarihinde tutuklanmasının ardından iptal edildi.

Soruşturmacılar, VW Grubu‘nun ciddi manada prestij kaybına uğramasına yol açan “Dieselgate” skandalında Stadler’in önemli bir rol üstlendiğini düşünüyor. Bahsi geçen skandalda Volkswagen araçlarının yanı sıra Audi’nin de dizel emisyon ölçüm cihazlarını yanıltacak yazılımsal değişiklikler yaptığı ortaya çıkmıştı. Bu yazılımlar sayesinde araç teste girdiğini anladığında daha az emisyon salgılamayı başarıyordu.

e-tron ile imaj düzeltmesi yapılacaktı, ama…

Yaşanan skandalın ardından menzil kapasitesi hayli uzun elektrikli bir SUV modeli tanıtarak “Dieselgate”in zedelediği imajını toparlamaya çalışan Audi, bunda da muvaffak olamadı. Şimdilerde ABD’de düzenlenecek olan yeni bir etkinlikte e-tron Quattro SUV‘un tanıtılması ve görücüye çıkması bekleniyor, ancak bunun için hala daha tarih belli değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version