Audi’nin henüz yeni tanıttığı R8 modelinde V6 motorun kullanılacağına ilişkin söylentiler senelerden beri ortalıkta kol gezmeye devam ediyordu. Audi camiasının sık duyduğu bir diğer dedikodu olan dört kapılı Audi TT Sportback modeli içinse hayaller yapılan son resmî açıklamayla suya düştü.

Geçtiğimiz hafta Auto Express sitesinde yer alan bir haberde Audi’nin yeni nesil TT modelinin sadece dört kapılı şekilde üretileceği, coupe ve roadster versiyonlarının azalan talep sonucu artık üretim bandına girmeyeceği belirtilmişti.

Bu hafta ise Audi’nin Uluslararası Halkla İlişkiler Birimi’nin başındaki isim Peter Oberndorfer bu iddiaları kökten yalanladı.

“Benim haberim yok!”

Yeni A1 modelinin tanıtım lansmanı esnasında Car Advice’a verdiği demeçte “Son çıkan bu haberler nereden çıktı bilmiyorum, ancak dört kapılı bir TT modelinin üretileceğinden haberim yok” dedi.

Aslına bakılırsa bu iddiaların ortaya çıkması pek de yersiz sayılmaz. Çünkü 2014 yılında Audi, TT Sportback modelinin dört kapılı konseptini bizzat kendisi tanıtmıştı. O dönemde şirketin AR-GE müdürü olan Ulrich Hackenberg, kurum olarak TT ailesinin ve diğer model gamlarının dört kapılı Sportback versiyonlarını keşfettiğini dile getirmişti.

Satışlar sürekli düşüş kaydediyor

TT satışlarının diğer çoğu iki kapılı modelle beraber düşüş göstermesiyle Audi’nin TT’yi dört kapılı versiyonda üreteceği yönünde bir kanının oluşması bu yönüyle normal. Nitekim birçok eski ve efsane model artık yenilenerek, çağa ve pazarın beklentilerine ayak uydurarak müşterilerin karşısına çıkıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version