Otomobil sektörünün geleceği elektrikli ve otonom araçların çağına doğru adım adım ilerliyor.

Bu durum önde gelen tüm otomobil üreticilerinin ortak kabulü. Hal böyle olunca içten yanmalı motor teknolojisini yavaş yavaş terk etmeye başlamak için hazırlanan firmalar, ilerleyen yıllarda pazar payını genişletebilmek ve pastadan daha fazla pay kapabilmek için yenilikçi yatırım faaliyetlerini bir bir hayata geçiriyorlar.

Alman otomobil devi Audi de bu firmaların başında geliyor. Öyle ki firma bu iş için tam 16 milyar dolar değerinde bir yatırım planı hazırladıklarını duyurmuş bulunuyor.

Plan, önümüzdeki 5 yılı kapsıyor

Audi, Volkswagen Grubu bünyesindeki önde gelen markalardan birisi. Şirket tarafından yapılan son duyuruda bahsi geçen 16 milyar dolarlık yatırımın geleceğin teknolojisi olarak kabul edilen elektrikli ve otonom araçların AR-GE faaliyetleri için hayata geçirileceği belirtildi.

2025’te en az 20 elektrikli modele sahip olacak

Öte yandan Audi’nin elektrikli otomobil üretimine ağırlık verme kararı aldığı artık bir sır değil. Öyle ki ta 2015 yılında yapılan bir açıklamada Audi, 2025 yılına geldiğimizde ABD’de satılan otomobillerin en az çeyreğinin bir fişe sahip olacağı belirtilmişti.

Ayrıca 2025 yılına dek Audi’nin model gamında en az 20 elektrikli modele sahip olmak gibi bir planı da mevcut. Nitekim henüz yeni çıkan e-TRON isimli SUV da bu planın bir parçası. Hem elektrikli, hem de hibrid modellerle model çeşitliliğini arttırmak pazar payının büyümesi için hayati önem taşıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version