2017 yılında hedeflediği satış rakamlarının da üstüne çıkmayı başaran Audi, kârlı bir şekilde kapattığı yılın ardından çalışanlarına ikramiye dağıtma kararı aldı. Otomotiv devinin Almanya’daki fabrikalarında çalışan işçiler, çabalarından ötürü 4 bin 770 Euro ikramiye ile ödüllendirilecekler. Bu ikramiye anlık kur üzerinden 22 bin 795 TL‘ye tekabül ediyor.

Sene sonunda Audi’nin Almanya’nın Neckarsulm ve Ingolstadt şehirlerindeki fabrikalarında 60 bine yakın çalışanı vardı. İşçilerin büyük çoğunluğu bahsi geçen ikramiyeden faydalanabilecek.

İkramiye miktarı arttırıldı

Üstelik işçilere verilen ikramiyenin miktarında da ciddi bir artış söz konusu. Bir önceki yıla göre ikramiyede bin 620 Euro‘luk bir zam söz konusu. Bu da 7 bin 500 TL gibi bir rakama denk geliyor. Öte yandan Audi, işçiler için özel olarak sunulan emeklilik fonuna katkıda bulunmayı da ihmal etmiyor.

2011’den beri işçilere ikramiye dağıtılıyor

Kâr edilen yıllarda işçilere kârdan pay verme fikri ilk kez 2011 yılında yürürlüğe girdi. Şirketin Genel İşçi Konseyi ile yaptığı anlaşma neticesinde işçiler Audi’nin sene sonu finansal tablosuna göre belli bir oranda ödüllendiriliyor.

Audi’nin İşçi Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Peter Mosch, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Audi’nin işçilere dağıttığı ikramiyede gitmesi, işçilerin yıl boyu sarf ettiği yoğun çabayı ödüllendirmek için hak edilmişti” dedi.

Neyse ki Audi, işçilerini ödüllendiren tek otomobil şirketi değil. Daha önce Daimler ve General Motors firmaları da işçilerine ikramiye dağıtarak gündeme gelmişlerdi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version