Bu yıl Cenevre Otomobil Fuarı‘nda sergilediği yeni modelleriyle plug-in hibrid pazarına iddialı bir giriş yapan Audi, aradan geçen süre zarfında bu araçlarıyla ilgili kamuoyunu pek fazla bilgilendirmemişti. Ancak bugün Alman otomobil markası Q5 plug-in hibrid modelinin üstündeki örtüyü kaldırdı.

Avrupa genelinde 55 TFSI e Quattro adıyla müşterilerin beğenisine sunulacak olan araba zamanla ABD başta olmak üzere dünyanın geri kalan bazı bölgelerinde de satışa çıkacak. Hatta öyle ki Audi şimdiden ABD’de satılacak yeni crossover modelinin paket ve donanım özelliklerini bile açıklamış.

Hem benzinli, hem elektrikli motor kullanılacak

Q5 plug-in hibrid modelinde 2.0 litrelik turboşarjlı, dört silindirli içten yanmalı motora bir de elektrikli motor eşlik edecek. Bu iki motorun ürettiği toplam güç ise 367 beygir olacak. 0’dan 100 km/s ‘ye 5.3 saniyede çıkması beklenen aracın en yüksek hızı ise 238 km/s olarak belirtiliyor.

Bu rakamlar kesinlikle etkileyici, hatta hibrid Q5 modeli SQ5’in 0’dan 100 km/s’ye çıkma süresini 0.2 saniye ile öne geçmiş. SQ5 modelinde 3.0 litrelik turboşarjlı V6 motor kullanıldığını hesaba katarsak, hibrid modelin üzerinde S damgası bulunan Audi aracından daha hızlı olduğu söylenebilir.

14.1 kWh’lık bataryası da var

Yedi ileri şanzımanla üretilen gücü tekerleklere aktaracak olan yeni Q5’in zemin kısmında 14.1 kWh kapasiteli bir batarya da bulunuyor.

Almanya’da 60 bin 450 Euro ücretle satılacağı açıklanan yeni Q5 plug-in hibrid, bu yılın üçüncü çeyreğinde sipariş kabul etmeye başlayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version