Twitter’ın “Keşfet” bölümünü ziyaret eden kullanıcılar an itibariyle ikinci sırada #AudiRS6 etiketini görüyorlar. Audi’nin yüksek performanslı station wagon modeli piyasaya henüz yeni çıkmış değil, üstelik model hakkında çok önemli bir gelişme de yaşanmadı. Hal böyle olunca insanlar Audi RS6’nın neden Twitter’da en çok konuşulan konulardan birisi haline geldiğini merak ediyor.

Bunun sebebi bir Twitter kullanıcısının “Hayaller / Hayatlar” başlığıyla paylaştığı aşağıdaki fotoğrafın kısa sürede viral hale gelmesi.

https://twitter.com/canbicerr/status/1310830679547097088

Konu etiketini incelediğimiz zaman ise kullanıcıların büyük ölçüde RS6’ya uygulanan yüksek vergilerden şikayetçi olduğunu görüyoruz. Eh, bunda haksız da sayılmazlar. Çünkü son ÖTV zammında RS6 ağır şekilde etkilendi.

Hemen her Türk erkeğinin hayali

RS6 Avant 4.0 Turbo FSI quattro 600 hp Tiptronic modeli çok değil, geçtiğimiz Ağustos ayında 2 milyon 607 bin 136 TL’ye satılıyordu. Aracın net fiyatı 845 bin TL, ÖTV’si ise 1 milyon 352 bin TL idi. Buna ek olarak yüzde 18 KDV sonucu 396 bin 460 TL de bu fiyata dahildi. Senelik MTV’si 14 bin 30 TL olan arabanın fiyatı, son zamların ardından 6 milyon TL’ye çıkmış durumda.

Malum olduğu üzere artık bayilerde sıfır kilometre otomobil bulmak güç. Bu yüzden RS6 sahibi olmak isteyenlerin Sahibinden gibi siteler üzerinden satış yapan galerilerin kapısını çalması gerekiyor. Ayrıca bundan bir ay önce sıfırı bayide 2 milyon TL olan araba için 6 milyon 750 bin TL ödemeyi gözden çıkarmaları da icap edecek.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version