Alman lüks otomobil markası Audi, bu zamana kadar performansıyla öne çıkan S6 ve S7 modellerinde 450 beygirlik turboşarjlı V8 motora yer veriyordu. Görünen o ki aynı araçların 2020 modellerinde Audi “downsizing” akımına ayak uydurmuş ve araçlarda çift turboşarjlı 2.9 litrelik V6 motor kullanma yoluna gitmiş.

Ancak endişeye mahal yok, çünkü her ne kadar hacimleri farklı olsa da performans noktasında iki motor arasında ahım şahım bir fark söz konusu değil. Yeni nesil V6 motor, V8’e kıyasla daha fazla tork üretiyor ve 444 beygir güce sahip çünkü.

Üstelik Audi tarafından henüz yeni geliştirilen çift turbolu V6 motorda 48 voltluk melez hibrid sistemi ve elektrikli süperşarjer kullanılıyor. Sonuncusu önemli, çünkü bu süperşarjer turbo lag denilen gecikmeyi en aza indirmek için çift üfleyiciye sahip.

Yeni nesil elektrikli sistem kullanılıyor

Audi’nin yayınladığı son basın bülteniyle teknik bazı özellikleri hakkında fikir sahibi olabildiğimiz bu yeni sistem Electric-Powered Compressor (EPC) olarak adlandırılıyor. Üfleyicide hayli küçük 9.6 Ah’lık lityum iyon batarya paketi bulunuyor. Bu pil araç boşta salınırken veya fren yaparken kendi kendini şarj ediyor. Motor düşük devirde iken bile ani hızlanmalarda devreye giren elektrik gücü sayesinde EPC turboya ihtiyaç duyduğu havayı üflüyor, böylelikle araba daha seri hale geliyor.

İşin güzel tarafı, araca faydası tartışmasız olan bu sistem sadece 10 kilogram gibi hafif bir yük getirmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version