Her ne kadar Audi’nin satış grafiğini sedan modelleri sırtlıyor olsa da Amerika’da yaşan müşterilerin SUV ve crossover modellerine olan ilgisi, Alman otomobil üreticisini bu segmentte yeni araçlar tasarlamaya itiyor. Nitekim Audi de yeni geliştirdiği SQ7 ve SQ8 modellerini önümüzdeki ay içerisinde ABD’li potansiyel alıcıların beğenisine sunacak.

Gücü ve tasarımıyla müşteriler cezbedecek

Her iki model de halihazırda Avrupa genelinde satılan araçlar. Çift turbolu ve elektrikli süperşarjerin de bulunduğu arabalarda 4.0 litrelik TDI V8 motor kullanılıyor. Ancak ABD’ye ilk kez giriş yapacak araçlarda 4.0 litrelik V8 çift turboşarjlı ve 500 beygir gücüne çıkabilen bir motor tercih edilecek. Bu motora ise 8 ileri otomatik şanzıman ve Audi’nin Quattro adını verdiği sürekli dört çeker sistemi eşlik edecek.

SQ7 ve SQ8’in 0’dan 100 km/s hıza ulaşması sadece 4.3 saniye sürecek. Bu, S5 modeliyle aynı değer. Çıkabilecekleri en yüksek hız ise 250 km/s olarak kayıtlara düşülmüş.

Kullanılacak olan Quattro sistemi sayesinde araç, normal sürüş şartlarında motorun ürettiği gücün yüzde 60’ını arka akse gönderiyor. İhtiyaç halinde ise bu oran yüzde 80’e kadar çıkabiliyor. Elektromekanik denge sistemi ise ek ücret karşılığında satın alınabiliyor.

Fiyatı daha sonra açıklanacak

An itibariyle fiyatı belli olmayan SQ7 ve SQ8 modelleri, bu yılın bahar aylarına doğru ABD genelindeki Audi bayilerinde görücüye çıkacak. Fiyat bilgisinin çıkış tarihi yaklaştığı zaman açıklanması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version