Geçtiğimiz Pazar günü Suudi Arabistanlı kadınlar için tarihi bir gündü. O güne dek trafiğe çıkıp araç kullanmaları yasak olan kadınlar ilk kez sürücü ehliyeti almaya hak kazandılar. 1950’li yıllardan beri uygulanan yasağın nihayet sona ermesinin ardından ülkede yaşayan 2 binden fazla kadın ehliyet almak için yetkili devlet kurumlarına başvuruda bulundu.

Reklam filminin adı: Kapılar

Bu tarihi günü kutlamak isteyen Audi, modern bir Suudi evli çiftin rol oynadığı reklam filmini yayına aldı. Toplumun her alanında eşitliğin öneminin vurgulandığı reklam filminin ismi “Kapılar” olarak belirlendi.

Almanya’nın Hamburg şehrinde konumlanan Thjnk isimli ajans tarafından çekilen filmde Suudi bir erkeğin eşine centilmenlik yaparak kapıları açışına şahitlik ediyoruz. Reklamın sonuna doğru Audi aracına doğru yönelen erkek, kadının erken davranarak bu kez öndeki yolcu koltuğunu kendisine açmasıyla şaşkına uğruyor.

İlgili reklam çalışmasını hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Audi’nin medya planlama ve uluslararası kreatif işler bölümünün başkanı Jorg Dietzel konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bu filmle birlikte Suudi Arabistan’da yaşayan kadınları Audi dünyasına davet ediyoruz. Gelecekteki keşiflerinin bir parçası olacağımız için mutluyuz” dedi.

Suudi Arabistan‘da çekilen ve kısa sürede yüzbinlerce kez izlenen reklam filmi, dünyanın birçok ülkesinde farklı platform ve mecralarda yayınlanacak. Buna ek olarak reklam çalışmasının ilk kez S. Arabistan’ın başkenti Riyad‘daki sinemalarda yayınlanacağı bilgisi de paylaşılmış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version