Alman lüks otomobil markası Audi, çok tutulan TT modelinin 20 yaşına basmasını “TT 20th Anniversary Edition” ismini taşıyan özel bir versiyonla kutladı. Sınırlı sayıda satılacağı açıklanan bu özgün modelin iki farklı renk seçeneğiyle müşterilerin beğenisine sunulacağı öğrenildi: İnci rengini andıran Aviator Gray ve metalik Nimbus Gray.

İkinci renk seçeneğinin sadece ABD pazarıyla sınırlandırılacağı bilgisi de elimize ulaşmış durumda. Üstelik tüm 20. yıl özel modellerinde sarı renkli iplikle dikilmiş Moccasin Brown Fine Nappa isimli kahverengi deri kullanılacak.

Muhteşem bir model olmuş!

Dış yüzeyinde parlak siyah tasarım öğelerinin de bulunduğu TT’de 19 inç büyüklüğünde 5 kollu özel tasarım jant ve yazlık lastikler tercih edilmiş. Sadece bu modele özgü paslanmaz çelikten imal edilen egzoz sistemi de araçtaki yerini almış durumda.

Arka taraftaki stop lambalarında geleneksel LED’lerin aksine OLED teknolojisi kullanılıyor. Malum, bu OLED’ler halihazırda sadece TT RS modeline özgü.

Tamponun hemen üzerindeki ön ızgarada ise sınırlı sayıda üretilecek modele özel “20 Years of TT” logosu yer alıyor. Orijinal TT modellerinden aşina olduğumuz beyzbol toplarındaki işleme tekniğinin uygulandığı deri döşeme de bu araçta mevcut. “TT 20 Years” ikonunun yanı sıra arabanın seri üretimden inen kaçıncı model olduğunu gösteren rakam da iç döşemede konumlandırılacak.

Güç ünitesi gayet sağlam

2.0 litrelik 228 beygir güç üreten turbo motorun 7 ileri S Tronik çift kavramalı otomatik şanzıman aracılığıyla tekerlekleri hareket ettirdiği model, 0’dan 100 km/s hıza 5.2 saniyede çıkabiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version