Volkswagen Grubu sahipliğindeki Alman lüks otomobil markası Audi, yeni yüksek teknolojili araç geliştirme projesini duyurdu. Artemis adı verilen ve Audi bünyesinde temelleri atılan bu proje kapsamında geleneksel üretim aşamaları es geçilerek öncü bir modelin üretilmesi hedefleniyor.

Almanya’nın Ingolstadt şehrinde temelleri atılan Artemis, Volkswagen Grubu’nun sahip olduğu tüm donanım, yazılım, mühendislik ve tasarım yeteneklerinden faydalanabilecek. Bu sayede ekibin pazara yeni elektrikli otomobil modelini hızlıca sunmaları bekleniyor.

VW 2029’a dek 75 tane elektrikli üretecek

İlk bakışta Audi Artemis projesi ilginç hatta garip bir girişim olarak yorumlanabilir. Nitekim Volkswagen’in mevcut yol haritasına baktığımızda elektrikli otomobil geliştirilmesine ayrı bir önem verildiğini görüyoruz.

Öyle ki 2029’a kadar 75 tane elektrikli arabanın üretilmesi öngörülmüş. Audi ise 2025’e kadar 20 yeni araba geliştirmeyi hedefliyor. Hal böyle iken şirketlerin bir de Artemis gibi ayrı bir proje kurmaları, kaynak ve yetişmiş eleman gücünü paylaşma kararı almaları biraz garip olmuş doğrusu.

Bu arada Artemis projesinin başına Volkswagen Grubu’nun sürücüsüz otomobil çalışmalarını yöneten eski motorspor baş mühendisi Alex Hitzinger atandı. Hitzinger aynı zamanda Apple’ın otonom araç projesinde tam 3 yıl boyunca görev almıştı. Daha sonra 2019 yılında VW’e geri döndü.

Kendisinin hedefi Artemis ile Audi için öncü bir model geliştirmek ve bu görevi çok kısa süre içerisinde tamamlamak. Bunda ne denli muvaffak olabileceğini ise zaman gösterecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version