Vladimir Putin‘in başkanlık makamına araç olarak Aurus‘un Senat modelini seçmesi kesinlikle çok isabetli bir karar olmuş. Geçtiğimiz günlerde artık sadece Putin tarafından değil, kesenin ağzını açan tüm milyonerler tarafından kullanılabileceği açıklanan Senat’ın Moskova‘da düzenlenen otomobil fuarı kapsamında çekilen video ve görüntüleri internette paylaşıldı.

Rolls Royce‘un Ghost modelinden esinlenerek tasarlanan araçta lüks ve ihtişam adına hiçbir şeyden kaçınılmaması dikkat çekiyor.

Alman mühendisliği var

Devasa boyuttaki ön ızgarası ve dikdörtgen şekilli ön farlarıyla Ghost’a çok benzeyen Aurus Senat, bir noktada kendi özgün kimliğine de sahip.

Öte yandan aracın Porsche ve NAMI tarafından ortaklaşa geliştirildiğini belirtmekte fayda var. NAMI, Rus hükümetinin otomotiv araştırma ve geliştirme enstitüsünün kısaltması.

Sivil kullanıcılara zırh yok

Putin’in kullandığı Senat başkanlık makamına hizmet ettiği için sivil kullanıcılara satılacak olan Senat modeliyle arasında bazı önemli farklar var. Kurşun geçirmez zırh bunların başında geliyor. Ne yazık ki Aurus, aracın gövdesini kurşun geçirmez hale getirme hizmetini sivil müşterileri için sunmuyor.

Kaputun altında 4.4 litrelik çift turbolu V8 motor yatıyor, ancak plastik bir panelle kaplandığı için kaputu açınca motoru görebilmek mümkün değil. Elektrikli bir motora da ev sahipliği yapan araç dokuz ileri otomatik şanzımanla dört tekere 598 beygir güç aktarabiliyor.

2019’un Ocak ayında satışa çıkacak olan aracın ilk senesinde 150 adet satması planlanıyor. Aurus’un hedefi diğer ülkelere yapılacak ihracatla senede 10 bin Senat satışı gerçekleştirmek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version