Autopilot adı verilen otonom seyahat edebilme özelliğine sahip elektrikli otomobil modelleriyle bildiğimiz Tesla, zaman zaman araçlarının karıştığı kazalarla gündeme geliyor. Bugüne kadar kapıları uzaktan yetkisiz erişimle açılabilen ve kaza yaptığında aniden alev topuna dönen Tesla‘ların haberlerini okuduk. Şimdilerde ise Autopilot modu açıkken bir Tesla sürücüsünün otobanın emniyet şeridinde park etmiş, dörtlü sinyallerini yakmış bir otoban polisi aracına çarptığı bilgisi ajanslara düştü.

Tesla Model 3 sedan aracının karıştığı kaza ABD’nin Connecticut eyaletine bağlı Norwalk’taki Interstate 95 otobanında meydana geldi. Otoban polisi en sol şeritte arıza veren ve trafiğin güvenliğini tehlikeye atan bir SUV aracına yardımcı olmak için emniyet şeridine park edince direksiyonun başında sürücüsünün de bulunduğu, ancak o an Autopilot modunda kendi kendine giden Model 3 araç polis otosuna arkadan çarpmış.

Tam otonom hiçbir araç satılmıyor

Eyalet polisinin Facebook sayfasından yapılan açıklamada “Aracınız seyahat halindeyken güvenli bir sürüş gerçekleştirebilmek için her zaman tam dikkatli olmanız gerekiyor. Her ne kadar bazı otomobiller sürücüsüz seyahat özelliğine sahip olsa da eyaletimiz sınırları içerisinde sürücüsü olmadan trafiğe çıkabilen hiçbir araç satılmamaktadır” dendi.

Öte yandan yaşanan bu kaza geçtiğimiz yıl Güney Kaliforniya‘daki bir otobanda meydana gelen, Tesla Model S’in bir itfaiye aracına çarptığı vakayı hatırlatmadı değil. Neyse ki yaşanan bu her iki kazada da ciddi yaralanmalar veya ölüm vakaları rapor edilmedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version