Pickup kamyonet modellerini sevenler için iyi haber: 2020 model Jeep Gladiator‘un seri üretim bandından inen ilk modelleri ABD genelindeki yetkili bayilere teslim edilmek üzere yola çıktı. 12 Nisan 2019 Cuma günü ABD’nin Ohio eyaletine bağlı Toledo şehrindeki fabrikada üretilen ilk araçlar önce bayilere, ardından Gladiator’e sahip olmak isteyen müşterilere ulaştırılacak.

Modelin fiyatı paketine göre değişiyor

Ülkemizde henüz satışa sunulmamış olan Gladiator’un ABD için başlangıç fiyatı 33 bin 545 dolar. Fakat bu fiyat üst paketler satın alınırsa daha da yükseliyor.

En üst paket olan Rubicon’un baz fiyatı 43 bin 545 dolar mesela. Opsiyonel paketler listesindeki tüm seçenekleri işaretlerseniz, bu fiyat 64 bin 110 dolara kadar çıkıyor.

24 saatte yok sattı!

Bu arada araca sahip olmak için erkenden sıraya giren şanslı kişiler Gladiator’un Launch Edition isimli özel versiyonuna 60 bin 815 dolar karşılığında sahip olacaklar. Rubicon modelinin üzerine geliştirilen bu pakette farklı jantlar, özel iç döşeme ve Launch Edition etiketi yer alıyor.

Jeep bu çok özel aracın sadece 4 bin 190 adet üreteceğini açıklamasıyla birlikte 24 saat içinde tamamı satıldı.

285 beygirlik güce sahip

Gladiator’un yeni geliştirilen 3.6 litrelik V6 motoru toplamda 285 beygir güç üretme yeteneğine sahip. Alıcılar altı ileri manuel veya sekiz ileri otomatik şanzıman seçeneklerinden yana tercih kullanabiliyorlar. Kamyonet 3470 kilogram çekme ve 725 kilogram yük taşıma kapasitesiyle de dikkat çekiyor.

Jeep sonradan 3.0 litre hacimli 260 beygirlik dizel motor seçeneğini de müşterilerin beğenisine sunacak, ancak bunun ne zaman olacağını henüz bilmiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version