Lüks otomobil üreticisi Bentley yeni Flying Spur modelini dünyanın en lüks grand touring sedan modellerinden biri haline getirmekte kararlı. Bu doğrultuda şirket Flying Spur’da pırlanta şeklinde kabartılmış üç boyutlu deri işlemelerini kullanmıştı, ki bu lüks sedanlar arasında bir ilkti. Şimdi ise Bentley dünyanın ilk üç boyuncu ahşap kapı döşemelerine aracında yer verdiğini duyurdu.

Sürdürülebilir yollarla üretilen Kara Ceviz ve Kara Kiraz ağacından imal edilen bu ahşap döşemeler kabin içindeki lüks algısını pekiştiriyor.

Bu yenilikçi ve özgün döşeme tarzını ise ilk kez 2015 yılında tanıtılan Bentley EXP 10 Speed 6 isimli konsept modelinde görmüştük. Bentley ustaları tam 18 ay süren ürün geliştirme sürecinin ardından bu 3D kabartmalı ahşap kapı döşemelerini konseptten seri üretime uyarlamayı başarmış durumdalar.

Flying Spur’un iç tasarımından sorumlu Brett Boydell de“Üç boyutlu ahşap kapı döşemeleri, konsept fikir aşamasından seri üretime geçirdiğimiz bir diğer iç tasarım elementi” değerlendirmesinde bulundu. Ardından “Flying Spur’un kabin içinde kullandığımız üç boyutlu kabartmalı deri koltuklarla mükemmel bir uyum sağlayan kapı döşemeleri, arka koltukta oturan yolcular için çok daha özel bir alan oluşturmamızı sağlıyor” diye ekledi.

6.0 litrelik çift turbolu W12 motoruyla 626 beygir güç üreten yeni Bentley Flying Spur’un 0’dan 100 km/s hıza yalnızca 3.7 saniyede çıkabildiğini belirtelim. En fazla 333 km/s hız yapabilen araçta lüks ve ihtişam adına hiçbir şeyden geri kalınmamış gerçekten.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version