Lüks otomobil üreticisi Bentley, performansıyla ve ihtişamlı dış görünümüyle takdirleri kazanan SUV modeli Bentayga’nın yeni versiyonunu tanıttı. Bantayga V8 Design Series adı verilen bu yeni araç, standart modelin aksine iç ve dış görünümünde ciddi iyileştirmelerle geldi. Dikkat çeken en önemli değişikliklerin başında ise yeni palladyum grisi jantlar geliyor.

Çok özel jantıyla öne çıkıyor

Dileyen müşteriler bu aracı çift tonlu olarak satın alabilecekler, ancak standart Bentayga‘nın Blackline paketinde yer alan tüm özellikler V8 Design Series‘te halihazırda bulunuyor. Üzerinde Bentley logosu bulunan palladyum grisi paragon jantlar ise sadece bu pakete özel.

Bu jantın bir önemli özelliği de Bentley logosunun her zaman üstte yer alması. Böylece araç park edildiğinde herhangi birisi janta barak bir Bentley modeliyle karşı karşıya olduğunu anlayabilecek.

Bol miktarda karbon fiber kullanılmış

Aracın içine baktığımız zaman da döşemelerde karbon fiber kullanıldığını görebiliyoruz. Ve ilginç bir şekilde Bentley ilk kez kabin içinde çift renk kullanımını tercih etmiş. Koltuklar Beluga derisiyle kaplanmış, ön konsoldaki şık saat ise lüks üretici Breitling markasına ait. Alüminyum spor pedallar ve kolçak yine standart olarak bizi karşılıyor.

Sadece güzelliğiyle değil, performansıyla da geçer not alan V8 Design Series’in 542 beygirlik motoru aracı 0’dan 100 km/s hıza sadece 4.4 saniyede taşıyabiliyor. Çıkabileceği maksimum hız ise 290 km/s olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version