Genel merkezinin bulunduğu İsveç’in Angelholm şehrinde uluslararası çapta bir bayi toplantısı gerçekleştiren Koenigsegg, çalışanlarının siyah örtüyle kaplanmış 5 Koenigsegg modelinin önünde durduğu bir fotoğrafı Twitter hesabından paylaştı.

Tahminler bu modellerin Koenigsegg’in Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacağı yönündeydi. Bu 5 modelden birinin de Jesko üzerine geliştirilmiş Mission 500 konsepti olacağı tahmin ediliyordu.

Gizemli modelin adı KG12

Bu araçla şirketin CEO’su Christian Koenigsegg’in bir arabanın çıkabileceği en yüksek hız sınırı rekorunu elde etmeyi hedeflediği düşünülüyordu. Şimdilerde ise Supercar Blog’da yer alan bir haberde 5 modelden birine dair yeni bir ipucu paylaşıldı. Buna göre araçlardan biri KG12 olarak adlandırılan hibrid 2+2 olacak.

2+2 ibaresinden kasıt araçta iki adet fazladan koltuğun da bulunacağı yönünde. Eğer bu gerçekleşirse Koenigsegg bir ilke imza atıp geleneğini terk etmiş olacak.

FreeValve sistemini kullanacak

Yine Supercar Blog’un iddiası, modelde 2.0 litrelik üç silindirli bir hibrid güç ünitesinin bulunacağı yönünde. FreeValve adını taşıyan özel bir mühendislik sisteminin de kullanılacağı bu güç ünitesinin elektrikli motor veya motorlarla beraber çalışması söz konusu olacak. Toplamda üretilecek güç ise 1,500 beygir olacak, ki bu gerçekten muhteşem bir performans değeri.

KG12’nin tahmini fiyatı ise 1,4 milyon Euro olacak. Siparişlerin 2022 yılından itibaren teslim edilmeye başlanması, toplamda ise sadece 300 adet üretilmesi bekleniyor. Araca ilişkin daha detaylı bilgiye ise ilerleyen günlerde ulaşmayı umuyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version