Lüks otomobil markası Bentley, aradan geçen 10 yıldan fazla bir sürenin ardından Mulsanne modelinin üretimini durdurduğunu açıkladı. Her güzel şey gibi Mulsanne için de yolun sonuna gelindiği anlaşılıyor. Bu saatten sonra Bentley Flying Spur, üreticinin yeni amiral gemisi modeli olacak.

Mulsanne üretime girdiği bu yandan bu yana Bentley ustaları muazzam el işçilikleriyle 7 bin 300’den fazla araba ürettiler. Bu arabaların her biri ise İngiltere’nin Cheshire şehrine bağlı Crewe’deki Bentley fabrikasında banttan indi. Normalde ise Bentley Mulsanne’ın üretiminin sona ermesini özel bir kutlamayla taçlandırmak istiyordu, ancak COVID-19 salgını buna engel oldu.

Haberimizde gördüğünüz fotoğraflar ise ise Tungsten boyası üzerine Rose Gold renginin işlendiği Mulsanne Speed ‘6.75 Edition by Mulliner’ isimli çok özel ve nadir modele ait. Bu araba üretilen son Mulsanne modeli olmasıyla da ayrı bir yere sahip. Öyle ki Bentley alıcının ismini paylaşmak dahi istemiyor. Ancak ABD’de yerleşik bir müşteriye teslim edildiği biliniyor.

İlk model 2009’da tanıtılmıştı

Mulsanne’ın görücüye çıkışı ise 2009’da düzenlenen Pebble Beach etkinliğiyle gerçekleşti. Ardından araba sıfırdan Bentley’in Crewe’deki merkezinde üretime girdi.

Arabaya ilk makyaj ise 2012 yılında yapıldı. 21 inç büyüklüğündeki yeni jantlar, kabin ve sunroof tarafında lüks deri kullanımı da yine bu yıla tekabül ediyor. Ardından 2017’de görücüye çıkan Mulsanne Speed modelinde Bentley, 530 beygir üreten yeni V8 motoruna yer vermişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version