Volkswagen‘in dizel emisyon değerlerini manipüle eden yazılımının ABD’deki bağımsız test merkezlerince fark edilmesinin ardından patlak veren skandalın yankıları halen daha sürüyor. Bu kez benzer bir haber, yine Almanya’dan geldi. Bugün elde ettiğimiz bilgilere göre Alman savcılar, Opel’in Ruesselsheim ve Kaiserslautern şehirlerindeki operasyon merkezlerinde muhtemel bir dizel emisyon hilesi durumuna karşı delil toplamak için arama gerçekleştirdi.

Opel cephesinden açıklama gecikmedi

Otomobil üreticisinden yapılan basın açıklamasında “Opel, Frankfurt savcılık makamının Ruesselsheim ve Kaiserslautern tesislerinde emisyon testleriyle ilgili araştırma ve inceleme yaptığını doğrular” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında “Soruşturma halen daha devam ettiği için an itibariyle detaylar üzerine yorum yapamayız. Şirketimiz yetkililerle tam işbirliği halindedir. Opel olarak ürettiğimiz tüm otomobillerin mevcut düzenlemelerle uyumlu olduğunu tekrar onaylarız” denildi.

Etkilenen otomobillerin listesi paylaşıldı

Her ne kadar Opel, modellerinde dizel emisyon hilesi yapılmadığını iddia etse de Almanya’da yayınlanan Bild isimli günlük gazete bunun aksi yönünde bir haber yayınladı.

Buna göre savcılık Opel tesislerine baskın yapmadan önce 95 bin Opel aracı üzerinde emisyon hilesi yapılıp yapılmadığını incelemiş. Dolayısıyla savcılık makamı 2012, 2014 ve 2017 yıllarında üretilen Insignia, Zafira ve Cascada modellerinde hile yapıldığını keşfetmiş olabilir.

PSA Grubu Opel’i GM’den satın almıştı

Opel ve Opel’in İngiliz kardeş markası Vauxhall‘ı bünyesinde barındıran PSA Grubu ise bu konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmayı reddetti.

Araştırmaya konu edilen Insignia, Zafira ve Cascada modelleri ise Opel ve Vauxhall‘ın halen daha General Motors bünyesinde olduğu dönemde üretildi. GM, Opel’in 2017‘de PSA Grubu’na satmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version