Son dönemde otomotiv üreticilerinden gelen geri çağırma haberleri sıklaşıyor. Aston Martin, Honda ve Hyundai derken son olarak Alman otomotiv devi Volkswagen grubuna bağlı Audi’den de bir geri çağırma kararı geldi. Alman basınında yer alan bilgilere göre Audi, ülkenin TÜVTÜRK’ü olarak niteleyebileceğimiz kurumu KBA’nın bazı modellerde yasalara aykırı emisyon kontrol yazılımı tespit etmesi üzerine 77 bin 600 adet aracı geri çağırdı.

İşte geri çağrılacak araç modelleri

Almanya Ulaştırma Bakanlığı’nın devlete ait DPA haber ajansına yaptığı açıklamada Euro 6 dizel motora sahip A4, A5, A6, A7 ve A8 sedan modellerinin yanı sıra Q5 ve Q7 gibi SUV modellerin geri çağrılacağı belirtildi. Bild am Sonntag’ın haberinde geri çağırmanın 77 bin 600 aracı etkileyeceği bilgisi paylaşıldı. Bu çok ciddi bir rakam.

VW, emisyon skandalından ders çıkarmamış!

KBA’nın yaptığı araştırma sonucu araçların motor yönetim sisteminin “sahte” olarak emisyonu kısıtladığı ortaya çıkarıldı. Buna göre Audi araçları test edilirken daha az emisyon harcıyor. Ancak testin dışında, gerçek hayatta trafiğe çıkan Audi’ler her zamankinden daha fazla emisyona yol açıyor.

Hatırlanacağı üzere 18 Eylül 2015 tarihinde Audi markasını bünyesinde barındıran Volkswagen’in emisyon skandalı patlak vermişti. Tıpkı bugün Audi modellerinde yapıldığı gibi dizel Volkswagen modellerinde de emisyon değerleri üzerinde sahte oynamalar yapılmıştı. Aynı hatanın tekrar, bilerek ve isteyerek Audi modellerinde tekrarlanması Volkswagen’in aldığı cezalardan ders çıkarmadığı şeklinde değerlendirildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version