BMW, yeni nesil 3 Serisi Sedan modelinin süspansiyon ve şasi geliştirme sürecinin sona erdiğini nihayet açıkladı. Almanya‘daki meşhur yarış pisti Nürburgring‘de gerçekleştirilen şasi ve süspansiyon testlerinin sona ermesi, yakın tarihte 3 Serisi Sedan‘ın çıkış yapabileceğinin bir işareti olarak yorumlandı.

Testler hep bu pistte yapılıyor

Bu arada BMW‘nin 35 yılı aşkın bir süredir “Yeşil cehennem” olarak da adlandırılan Nürburgring‘de araç testlerini gerçekleştirdiğini belirtmekte fayda var.

Haberin devamında görebileceğiniz kamuflajlı prototip 3 Sedan modellerinin testleri basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Yeni süspansiyon, direksiyon ve fren sistemleri yapılan testlerde mühendisler tarafından tekrar tekrar elden geçirildi. Sürüş konforunu ve performansı harmanlamak için mühendisler canla başla çalıştı.

Daha hafif ve yere daha yakın

BMW, yapılan testlerde amacın “spor sedan” karakterini güçlendirmek olduğunu da vurguladı. Yeni nesil 3 Serisi Sedan’ın en göze çarpan özelliklerinden biri de bu: Mevcut modelden 10 mm kadar daha alçak ve mükemmel bir 50:50 ağırlık dağılımına sahip. Ayrıca arabanın halihazırda satılan 3 Serisi Sedan’dan 55 kilogram daha hafif olduğunun altını çizelim.

Hafifleyen arabanın ağırlık dağılımının çok iyi yapılmış olması, aracın daha iyi manevra yapıp daha süratli hızlanabilmesini sağlıyor. Dört silindirli benzinli motor ise çok güçlü olmasının yanı sıra mevcut modelden yüzde 5 daha az yakıt tüketimine sahip. Benzin fiyatlarının arttığı Türkiye gibi ülkelerde bu kuşkusuz önemli bir veri.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version