2020 yılına henüz yeni girdiğimiz şu günlerde otomotiv sektörüne bir dizi yeni model daha katılım gösterirken, bazı modellerin seri üretimine son veriliyor. BMW de kendi içinde “niş” sayılabilecek modellerinden 3 Serisi Gran Turismo’nun artık üretilmeyeceğini açıkladı.

Autocar sitesinde yer alan habere göre 3 Serisi sedan ve Touring paketlerinin arasında yer alan GT seçeneği, BMW’nin 2020 için hazırladığı fiyat listesinden çıkarılmış durumda. Haliyle bu da GT modelinin üretimden kalktığı anlamına geliyor. Ancak halihazırda stoğu olan yetkili satıcılar GT modelini satmaya devam edebilecekler tabii.

Hatırlanacağı üzere BMW’nin tepe yöneticilerinden Harald Krüger, 2019 yılının Mayıs ayında yaptığı basın açıklamasında 3 Serisi GT modelinin mevcut nesilden sonra yenilenmeyeceğini duyurmuştu. BMW’nin 2019’un ilk çeyrek yılına ilişkin finansal tabloları açıkladığı konuşmasında bu ifadelere yer veren Krüger’in dediği de oldu nitekim. 3 Serisi GT ülkemizde pek bilinmiyor olsa da yurtdışında kendine has bir kullanıcı kitlesine sahip sayılırdı.

Crossover ve SUV’a olan ilginin kurbanı

3 Serisi GT modeli, yeni araç almak isteyen müşterilerin daha çok crossover ve SUV modellerine rağbet göstermesi sonucu gözden düştü.

Hem wagon, hem de sedan tarzına ev sahipliği yapan GT modeli hiç de fena sayılmazdı. Ancak yerden yüksekte gitmek ve kendini daha güvende hissetmek isteyen alıcılar tercihlerini GT’den yana yapmayınca kaçınılmaz son geldi. Artık üreticisine yeteri kadar kâr ettirmeyen her modelin sonunda olduğu gibi gibi GT de tarihe karışacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version