BMW, Toyota ve Honda gibi dizel motor teknolojisini terk etmeye başlayan otomobil üreticileri arasına dahil oluyor. Ancak görünüşe göre Bavyeralı şirket dizel motorlarını tamamen iptal etmeyecek, ancak ilk etapta ABD genelinde dizel araç satışına son verecek.

2018 model BMW’ler ABD’de satılacak son dizel BMW modelleri olacaklar. Bu bilgi ise bizzat BMW’nin sözcüsü tarafından The Car Connection editörlerine aktarıldı. İptal edilen dizel motorların yerine otomobil üreticisi plug-in hibrid ve elektrikli araçlar geliştirmeye ağırlık verecek.

BMW ABD’den Alex Schmuck verdiği demeçte “Artık tüm yumurtalarımızı PHEV sepetine koyuyoruz” açıklamasında bulundu.

İlk kurban yeni X5 model

Şirketin aldığı bu kararın ilk kurbanı yeni X5 modeli olacak. Dizel motor seçeneğiyle satışa sunulmayacak olan araba, ABD’nin Güney Carolina eyaletinde üretiliyor. Önümüzdeki 18 aylık süre zarfında dizel X5’in yerine bataryası tam dolu olduğunda 80 kilometre mesafe kat edebilen PHEV (Plug-in hibrid elektrikli) model ikame edilecek.

Aslına bakılırsa bundan önce BMW’nin yeni nesil 3 Serisi araçlarının dizel versiyonlarını ABD’de satışa sunması bekleniyordu. 330d modelinin 2.0 litrelik 190 beygir güç üretebilen motorla geleceği tahmin edilirken şirketin bu kararını değiştirdiği ortaya çıktı.

389 beygir güç üretecek!

Son çıkan 2019 X5 xDrive45e modeli ise BMW’nin geleceğe yönelik hibrid motor teknolojilerine dair fikir sahibi olmamızı sağlıyor. 110 beygir güç üretebilen elektrikli motorun yanı sıra 3.0 litrelik turboşarjlı ve benzinli motora ev sahipliği yapan aracın toplam gücü 389 beygir olarak belirtiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version