Güney Kore genelinde trafiğe çıkan BMW marka bazı araçların motorunda yangın çıkması sonucu birçok araç Alman otomobil üreticisi tarafından geri çağrıldı. Bu süre zarfında vatandaşların zarar görmesinin önüne geçmek isteyen hükümet ise güvenlik kontrollerinden geçmeyen BMW modellerinin trafiğe çıkmasını geçici olarak yasakladı.

Geçtiğimiz ay BMW Güney Kore yönetimi egzoz gazı resirkülasyonu (EGR) modülünden kaynaklanan bir hata sonucu arabaların motorunun yanmaya başlamasıyla birlikte 106 bin adet aracı geri çağırmıştı. Bu geri çağırma kararının hepsi dizel olan 42 farklı modeli kapsadığını da belirtmiş olalım.

Geri çağrılan araç sayısı çok fazla, üstelik günde en fazla 7 bin adet araba incelenebiliyor. Halen daha en az 27 bin araba yetkili BMW servislerine başvurmadığı için Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı bir basın açıklaması yayınlayarak bahsi geçen araçların trafiğe çıkışını yasakladığını duyurdu.

Trafiğe çıkmaları yasak!

Buna göre yasağın yürürlüğe girdiği andan itibaren sürücüler, araçlarını yetkili teknik servis noktalarına götürüp tamir ettirmeden trafiğe çıkamayacaklar. Üstelik bir hükümet yetkilisi bunun aksini yapan araç sahiplerinin yangın durumunda ortaya çıkabilecek tüm sonuçlardan sorumlu olacaklarını da açıkladı.

Ülke BMW skandalıyla çalkalanıyor

Motor kısmı alev alan BMW araçlarının haberleri bu aralar Güney Kore’deki gazete ve internet sitelerinin manşetlerinden inmiyor. Durum o kadar ciddi ki, ülkenin ulusal ajansı Yonhap şu ana dek toplamda 39 ayrı motor yangını vakasını raporlamış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version