Automotive News muhabirleri 2019 yılı içerisinde BMW’nin AR&GE müdürü Klaus Fröhlich ile bir dizi röportaj yaptı. Bu görüşmelerde BMW modellerinde kullanılacak motorlarla ilgili beklentilerini sıralayan üst düzey yönetici, var olan mevcut sorunlardan da bahsetti. İçten yanmalı motorlara dair ise Fröhlich, yüksek motor hacimlerini terk ederek herkese ve her keseye hitap edecek daha düşük hacimli güç ünitelerinden yana tercihte bulunacaklarını belirtti.

2017’de tanılmışlardı, yakında üretilmeyecekler

Keza halihazırda BMW ve Mini modellerinde kullanılan bazı motorlar da artık yolun sonuna gelmiş bulunuyor. Buna göre Mini Cooper D’de kullanılan 1.5 litrelik üç silindirli motor ve 750d gibi modellere güç veren üç turbolu 3.0 litrelik altı silindirli 394 beygirlik motor da çok yakında üretimden kalkacak.

İlginç olan ise bu motorların daha yeni olması. 2017 yılında tanıtılmış olsalar da Klaus Fröhlich’e göre bu motorların üretimi çok pahalıya mal oluyor, üstelik bu süreç de çok karışık. Bu nedenle üretime son verilmesi söz konusu olacak.

Dizel ve benzinli motorların hala ömrü var

Fröhlich’in en dikkat çeken tahminlerinden biri ise dört ve altı silindirli dizel motorlara 20 yıl, benzinli motorlara ise en az 30 yıl ömür biçmiş olması. Normalde çoğunluk elektrikli motorların hayatımıza girmesiyle 10-15 yıl içinde içten yanmalı motorların tarihe karışacağını düşünüyor olsa da Fröhlich bu kanıda değil.

Bu öngörüsünde ne kadar haklı çıkacağını ise ancak zaman gösterecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version