Motorun ürettiği gücün sadece ön tekerleklere aktarılması, üç silindirli motorları, MPV kasası ve tam bir aile aracı görünümüyle 2 Serisi Active Tourer ve yedi koltuklu Gran Tourer modelleri bildiğimiz BMW’lere hiç benzemiyordu doğrusu. Küçük lüks minivan modelleri aslında Mercedes Benz’in en son 2005 yılında sattığı B-Class modellerini ardırıyordu.

Ancak 2014 yılında Bavyeralı otomobil üreticisi BMW bu segmente adım atmak istedi ve lüks aile otomobili arayanlara ideal bir seçenek sunmuş oldu.

MPV yok, size SUV verelim!

Ardından Mercedes, B-Class modellerini 2018 yılında yeniledi. Ancak bugün elde ettiğimiz bilgilere göre BMW, bu segmentte Mercedes’in rakibi olmayı bırakacak. Markanın ürün yönetim birimi başkanı Peter Henrich, Autocar’a verdiği demeçte Active Tourer ve Gran Tourer modellerinin bir üst kasasını geliştirmeyeceklerini resmen duyurdu.

Bahsi geçen iki MPV modeli için “Markamızın var oluş amacının tam merkezinde yer almıyorlar” değerlendirmesinde yapan Henrich, BMW olarak muhtemel alıcıları SUV modelleri satın almaya yönlendireceklerini de belirtti.

BMW’ye yeni müşteri kazandırmada başarılı oldular

Tourer ikilisinin yeni müşterilerin BMW markasıyla tanışmaları noktasında gayet iyi iş çıkardığını da belirten üst düzey yönetici, adı geçen iki modelin yerine özel olarak başka bir modelin geliştirilmeyeceğinin altını çizdi. En azından yakın gelecekte bunun gerçekleşmesi planlanmıyor.

Bu arada Active Tourer ve Gran Tourer modellerinin en son geçen sene makyajlandığını belirtmekte de yarar var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version